Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació
Associació declarada d'utilitat pública
CAT | ESP

Voluntariat en família (2013)

L’objectiu principal del projecte és l’impuls de l’educació ambiental i la sensibilització en la conservació dels ecosistemes fluvials a través del voluntariat de perfil familiar.

El projecte ha implicat famílies de diferents municipis propers a la conca del Gaià) i del Besòs. Aquests espais presenten característiques socials i ambientals diferents, però amb un tret comú: es tracta d’espais on s’hi desenvolupen estratègies de custòdia del territori que, justament, fomenten la participació social per a la millora dels ecosistemes fluvials.

El projecte s’ha estructurat en diverses actuacions que han permès a les famílies descobrir els ecosistemes fluvials més propers i implementar actuacions de restauració o recuperació d’aquests espais i dels serveis que proporcionen a la societat.

S’ha adaptat la metodologia d’inspecció de Projecte Rius al públic familiar, enriquint l’experiència dels més menuts amb materials específics que afavoreixen la seva participació en totes les parts de la inspecció fluvial.

La iniciativa és fruit de la col·laboració entre Associació Hàbitats i Associació Mediambiental la Sínia i s’ha desenvolupat durant l'any 2013.

El projecte ha estat finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: Rius en família

© 2022 Associació Hàbitats
Contacte | Privadesa | Identificació